Artister

tovis

Efter flitigt turnerande runtom i världen är det nu äntligen dags för vår internationella stjärna Tove Styrke att komma hem – med sitt hyllade album Sway i bagaget.

2018 var ett intensivt år för Tove Styrke.  Hon har turnerat med pop-rojaliteter som Lorde och Kate Perry, men trots att världen ropar hennes namn så ska givetvis Sverige och Norden först få sitt! Från de allra största scenerna till mer intima konsertupplevelser.

Tove Styrke är Sveriges nya internationella popstjärna.

Om det var någon som fortfarande tvivlade på kröningen, så torde Styrkes senaste album Sway (2018) tystat dem. Skivan hyllades unisont av inhemsk såväl som internationell press. Sway är på många sätt är en perfekt popskiva. Djupt förankrad i samtiden utan att vara cynisk, fylld till bredden med moderna produktioner, personliga texter och elastiska melodier; konstnärlighet och populärmusik i en ovanligt lyckad symbios. Och artisten själv skiner ikapp med den bubblande musiken – kaxig, lekfull och feministisk.

teddys2

En av Sveriges mest betydelsefulla och originella grupper. Att blanda genrer är idag inte något nytt, men när Teddybears – efter några år som punkrockband – kom med sitt genreöverskridande sound av hiphop, pop, rock, dancehall och elektroniskt, var de långt före sin tid.

Trots ett friare musikklimat nu är det fortfarande ändå ingen som låter som Teddybears.

År 2016 släppte Teddybears sitt senaste album Rock On. En hybrid av bastung dancehall, rock och elektroniskt. Albumet är inspelat under sessioner i Kingston, Stockholm och London och innehåller unika samarbeten med flera av Jamaicas giganter, bl.a. Beenie Man, Cutty Ranks och Ninja Man samt forne Boyz In Da Hood medlemmen Gorilla Zoe. Rock On är den efterlängtade uppföljaren till 2010 års skolbildande album Devil´s Music och cementerar Teddybears som en av Sveriges absolut mest inflytelserika grupper.  Nu är Teddybears tillbaka med ny musik – först ut är singeln ”Hustla”.

carolis

Så har ni aldrig sett Carola! Helst på en naturscen önskar Carola, med bara vinden, himlen och havet i bakgrunden och publiken sittandes i gröngräset med filt och picknick-korg. I sommar ger hon sig ut på vägarna med turnén ”Naket – en akustisk hitskonsert”.

Ett format hon inte gjort tidigare med sina stora hits men som publiken länge har önskat. Att få vara mer basic och låta sången och melodierna få beröra på ett genuint sätt. Men nya arrangemang i ett musikaliskt hantverk har aldrig givits utrymme för. Nu vågar Carola ge låtarna den klädnaden.

Jag sjunger alldeles för lite har jag insett’ säger Carola. ’Och varför hålla tillbaks på mina största hits när man kan göra dem på det mest naturliga sätt som håller allra bäst; med gitarr och sång. 

Naket – helt enkelt.

Det är så jag själv tycker bäst om att gå på konsert en sommarkväll’ säger hon. ’Det ska bli så skönt att bara få luta sig mot tonerna och känslan som uppstår på varje unik konsert. Min publik vet hur de ska dra ut det bästa ur mig och att jag har så mycket mer kvar att ge. ´

Att säga att hon är en av våra mest folkkära artister räcker inte. Sedan Carola slog igenom med Främling 1983 har hon varit landets starkast lysande stjärna. Hennes röst och person är lika gnistrande självklara i poppiga schlagersammanhang som på musikalscener.

lais

Louisiana Avenue is a Scandinavian based band that brings you an authentic and energetic live experience like no one else.

The French Quarters of New Orleans is where Europe and Africa met and a whole culture emerged of music, joy and flavors. It was in these quarters that Louis Armstrong, Fats Domino and The Meters found inspiration for the music that would always inspire people around the world.

Louisiana Avenue, creates an unforgettable experience of joy and dance together with its audience, just the way New Orleans has inspired its visitors. Louisiana Avenue is here to give you the best evening of your life, it is our duty and obligation!

Mer information om tider och program kommer inom kort.