MAT & UPPLEVELSER

områderkarta

MAT OCH DRYCK

Restaurangtältet Waterfront. Söråkers Folkets Hus restaurang Kök Agora står för maten med vår älskade kock Ulrika Hamberg i spetsen. En smarrig sommarmeny utlovas med marinerad karré & somrig vinägrett potatissallad med kryddsmör, kycklingwok, grönsakswok, fisksoppa, strömmingsmacka och baguetter.   Vi serverar Öl III, Cider & Vin! Vi tar kortbetalning. I baren har vi 20-årsgräns, men hela familjen är välkommen in i Waterfront-tältet. I vår 360-bar finns också lokalproducerad öl.

Nytt för 2019, Hantverksbaren! I vår 360-bar vid restauranftältets entré hittar du olika sorters öl från våra lokala bryggerier.

hantverksbaren

Noisy Bastards Brewing Company  drivs av två personer med en dröm om att ölbranchen växer starkt både lokalt och runt om i världen, vi vill främja att pressa gränserna kring ölbryggning och att göra det med kunskap, mod & kärlek. Noisy Bastards delar systerligt lokal med vår folkölsbutik/bar och bryggbutik samt vårt fina lilla bryggeri, allt under ett och samma tak i Hantverksområdet på Skönsmon. Varmt välkomna att testa vår öl i baren på Folkan Waterfront tillsammans med några av de andra fantastiska bryggerierna från Sundsvall.

Brygglabbet är ett litet bryggeri i staden mellan bergen. Här tillverkar Emmelie & Axel hantverksöl i liten skala med stor precision. De finslipar ständigt på nya recept för att erbjuda er nya och unika smakupplevelser och håller inte tillbaka på råvarorna. Med ett varierat sortiment tror de sig ha något för den inbitne ölentusiasten, men också för den nya ölsmakaren. Kalla det lokalt & småskaligt. Eller nytt och småtokigt.

Fjällbryggarna skapar öl med kärlek och enligt äkta hantverksmässig stil.Vi är tre killar som älskar att brygga öl. När vi inte brygger öl så längtar vi till fjällen. Vår ölfilosofi är enkel; brygga smakrik öl med inspiration från fjällvärlden. För vem vill inte njuta av något som fjällen har att erbjuda? En röding som vakar, lugnet under total tystnad, en skidtur på kalfjället eller en fartfylld afterski?

Alnöl är ett lokalt mikrobryggeri lokaliserat på Alnö strax utanför Sundsvall, bland lummig alskog och betande kor från de skotska högländerna. Grundat 2014 och har sedan dess utvecklats från ett köksbryggeri till fullskaligt professionellt bryggeri, utan att tumma på kvalité eller entusiasm. Vår experimentlust och kreativitet präglar vår öl, och vi strävar hela tiden efter att hitta nya smaker. Idag har bryggeriet ca 10 olika sorter i produktion, och fler är påväg. Produktionen har vuxit från några tiotal liter i månaden vid starten till dagens ca 15 000 liter per år.

Bröderna Bommen är ett lokalt hantverksölbryggeri och destilleri som drivs av tre vänner som är ”born and raised” i Njurundabommen. Öl och destillat tillverkas i lokaler som tidigare huserat Njurunda karosserifabrik och bilverkstad.


Meny 2019

BBQ-glaserade back ribs 130:-
Somrig potatissallad

Bakad potatis m räkröra 100:-

Bakad potatis m Kyckling Curry 100:-

Fisksoppa  120:-
Aioli & vitlöksbröd

Kycklingwok 120:-
Med sweet chilisauce

Grönsakswok 120:-
Med chilimajonnäs

Strömmingsmacka 60:-
Rödlök & dill

Salami och brie macka 50:-

Ost och skinkmacka 40:-
Vegetariskt alternativ finns.

Folkanhjärtat. I vårt alkoholfria tält hittar du bland annat hamburgare, läsk,  popcorn och varma chips, sockervadd och godisremmar. Här köper du också kaffe och smarriga bakverk när blodsockret behöver sig en boost.

 

ATT SE OCH UPPLEVA 2019

FOR

Utmana dig i Folkankidz Obstacle Run!
Kan du klättra över bilar, springa genom färgmoln, välta traktordäck och ta dig förbi Timrå IK:s spelare?

Loppet är öppet för alla men passar kanske bäst för dig mellan 4-13 år!

Vi startar varje kvart mellan 11.45 och 15.00

Tänk på att det kan vara bra med oömma kläder. Vit t-shirt om du vill ha ett färgbad. Nummerlapp får du vid starten och loppet kostar bara ett leende.
I samarbete med Bergeforsen Obstacle Race och Timrå IK

Testa Minigrävare & STOOOR grävmaskin!  ÅKERLUNDS ger alla barn ( Jaja, kanske vuxna också ) möjlighet att uppfylla en dröm.

Drömt om en tatuering? ÅLLA-teatern är med oss i en kärleksfull performance hela dagen..och fixar din dröm-tatoo!

Hoppla, min ponny. Bästa Riiby Gård finns på plats med sina ponnysar, för dig att ta en liten ridtur på.

Får jag lov? föreningen JoyDancer kommer visa hur kul det är att dansa.

Spelbodarna. Pröva klassisk folkparkstombola, pilkastning och lyckohjul. Folkans ungdomar har laddat med finfina priser.

Waterfronts 3-kamp. För vuxna. I år har vi även en 3-kamp för dom som är lite äldre, det vill säga tonåringar och vuxna. För 20 kr går en kamp om ära där man utmanar varandra i Nattduellen, bollkastning och pilkastning! Bergeforsen Obstacle Race bygger några vuxenutmaningar också.

Volleyboll, boccia & krocket. Vi fyller fältet med en massa roliga spel

En vindlande konst- & hantverksgata. Njut av vacker konst och skickliga hantverk längs vår vindlande kulturgata.

UTSTÄLLARE 2019 uppdateras med fler nyheter inom kort :)

Emelie Lidehäll Öberg – Kulturarbetare & frilansande illustratör. Hon läste tidigt grafisk design och illustration för att senare utbilda sig till kommunikatör vid Mittuniversitet i Sundsvall.
Emelie älskar skarpa linjer, mjuka pasteller och siluetter från förr. Akvarelltavlor & illustrationer @lidehalloberg

Åsa Backman – smyckesdesigner som sedan 2007 arbetat med smyckestillverkning i olika material. ” – Att designa och skapa smycken i silver är så naturligt för mig, det är fantastiskt och vackert att bära. Jag vill att alla mina smycken ska ha en mening och vara tidlösa och eftersom jag själv skapar och tillverkar alla smycken ska mina kunder alltid känna igen ett smycke från ALTI” www.alti.se

Artbyhansforsell – Paintings, artprints, t-shirts… …and attitude.                                                   Hans Forsell, konstnär, barnboksförfattare och kreatör från Härnösand.  Här kan du hitta en T-shirt med attityd för varje tänkbart tillfälle.

Sanna Juhlin – Sanna Juhlin är barnboksförfattare från Söråker som kanske är mest känd för sin deckarserie om Hemliga trean. Nu är hon aktuell med tre nya böcker, bland annat en barnbok med temat ishockey. Milla och Fahim – hockeyuppdraget.

Lina Nathanelsson –  Självlärd konstnär som tycker om att utforska olika material  i olika konstuttryck. ”-Mitt fokus hamnar oftast på ”kvinnan”, där jag vill framhäva kvinnan i olika uttryck och känslor. Att jag experimentera med olika material, färger och former är mitt sätt att få uttrycka de känslor jag vill skapa”

 

 

 

Hitta hitta

Vi håller till på Fagerstranden i Fagervik, Timrå kommun. Gatuadressen är Vältbottenvägen.

Här finns karta

 

 

 

Kommentera