Operasäsongen 2023-2024

  • opera

OPERSSÄSONGEN 2023-2024 LIVE FRÅN MET I NEW YORK PÅ BIO HJÄRTAT, SÖRÅKERS FOLKETS HUS!

Dead Man Walking med operastjärnan Joyce DiDonato startar den kommande Met-säsongen på bio den 21 oktober 2023. Säsongen innehåller även publikfavoriterna Romeo och Julia och Madama Butterfly, samt en nyproduktion av Carmen. Live på bio-säsongen inkluderar totalt tre Met-premiärer: Dead Man Walking, X: The Life and Times of Malcolm X och Florencia en el Amazonas, Mets första opera på spanska på nästan ett sekel.

– Det som började som ett experiment för 17 år sedan har blivit en basupplevelse för operaälskare över hela världen. Vår kommande säsong 2023–2024 speglar hur opera förändras på Met, där vi balanserar mellan tidlösa klassiker och nya verk som främjar konstformen och attraherar en yngre och mer mångfaldig publik, säger Peter Gelb, Mets generaldirektör.

– Folkets Hus och Parkers verksamhet Live på bio är en demokratisatsning som skapar tillgång till den bästa scenkonsten för alla i Sverige, oavsett var de bor. Att vi tillsammans med Met i New York sänker trösklarna för opera och tar konstformen närmare publiken är något vi tycker är viktigt och känner stolthet över, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Live på bio-publiken kommer att få se den stora Met-debuten av Jonathan Tetelman som Ruggero i La Rondine, såväl som framträdanden av erfarna Met-stjärnor: sopranen Lise Davidsen som Leonora i en nyproduktion av Ödets makt; sopranen Angel Blue som Magda i La Rondine och Micaëla i Carmen, tillsammans med mezzosopranen Aigul Akhmetshina i titelrollen och tenoren Piotr Beczała som Don José. Sopranen Nadine Sierra och tenoren Benjamin Bernheim sjunger Romeo och Julia.


2023–2024 LIVE PÅ BIO HJÄRTAT FRÅN MET:

Lör 21 oktober – DEAD MAN WALKING

Lör 18 november – X: THE LIFE AND TIMES OF MALCOLM X

Tis 12 december – FLORENCIA EN EL AMAZONAS

Lör 13 januari – NABUCCO

Lör 3 Februari + Tis 6 Februari – CARMEN

Lör 9 mars – ÖDETS MAKT

Lör 23 mars + Tis 26 Mars – ROMEO OCH JULIA

Lör 20 april – LA RONDINE

Lör 11 maj + Tis 14 Maj – MADAMA BUTTERFLY


BILJETTSLÄPP: 30 Augusti 2023


Har du funderingar kring den kommande operasäsongen tveka inte att kontakta oss på 060-400 73 eller maila till info@sorakersfolketshus.se.