Folksagor med Dilan & Moa – Improvisationsföreställning

Var med när HUMORDROTTNINGARNA Dilan & Moa, med ER hjälp, skapar en ny svindlande folksaga för just oss! Ett komiskt äventyr med många "ont-i-magen-skratt"...

NÄR: Fredag 26 April 2024 kl 19.00, Afterwork-buffé serveras från 17.30
VAR: Söråkers Folkets Hus
BILJETTPRIS: 250 kr / After work-buffé 250 kr

Boka dina biljetter och ditt bord här på hemsidan
eller ring 060-400 73 eller mejla till info@sorakersfolketshus.se


De äldre svenska folksagorna om skogsrån, oknytt, bäckahästar, tomtar och troll har fallit i glömska. Som en gärning för folket har därför Dilan och Moa tagit på sig att skapa nya folksagor, rättesnören och budskap för befolkningen att förhålla sig till.
Med publikens hjälp skapar Dilan och Moa i varje föreställning en ny svindlande, komisk berättelse – en ny folksaga just för oss!

Publiken får svara på vad vi tycker att just vi har för problem som makthavarna inte lyckats lösa (eller kanske inte ens pratar om...)
Små eller stora saker - Skottningen? Hundbajset? Återvinningsstationen? Apoteket ?

I "Folksagor" får publiken svara på en fråga. Det kan exempelvis vara “Vad har du för problem i livet som du behöver hjälp att lösa?”. Svaret kan vara hur vardagligt och hur stor som helst. Detaljerna blir sedan alla förutsättningar som skådespelarna använder för att improvisera fram en ny folksaga utifrån. Det blir en storslagen föreställning med många ont-i-magen-skratt, ett äventyr där allt kan hända!

OM DILAN APAK OCH MOA LUNDQVIST:
Dilan Apak och Moa Lundqvist är skådespelare, komiker och manusförfattare baserade i Malmö. De började arbeta tillsammans år 2014 på P3:s satirprogram Tankesmedjan. De har arbetat tillsammans med projekt i olika former: scenföreställningar (Den inre häxprocessen, Det nya tråkiga m.m.), radioprogram (Humorhimlen med Dilan och Moa, Helt Sant! m.m.), TV (SODOM – Sagan om Dilan och Moa, DIPS, Maxat, På Spåret, Toppen m.m), podcasts (Dilan och Moa, Lilla drevet, Söndagsakuten, m.m.).

"Dilan Apak och Moa Lundqvist imponerar stort." Det tycker DN:s Niklas Wahllöf och passar på att dubba dem till Sveriges nya humordrottningar.
-Niklas Wahllöf, DN, september 2023Vi gör INGA återköp, men tillåter vidareförsäljning.


...


Välkommen till Söråkers Folkets Hus!
060-400 73, info@sorakersfolketshus.se
Folketshusvägen 10, 861 51 Söråker

  • Regi:
  • Medverkande: