Sissela Kyle

OBS! Ring oss för biljetter 060-40073, du kan också maila info@sorakersfolketshus.se.

Sissela Kyle tar oss med på en feministisk resa, både i dåtid och nutid. Hon berättar om erfarenheter och möten från sitt yrkesliv och om att ha en pionjär till mamma i en fartfylld, rolig och tankeväckande föreläsning.
2021 var det 100 år sedan svenska kvinnor för första gången fick gå till valurnorna som myndiga medborgare. 100 år är både länge sedan och alldeles nyss beroende på hur man ser det. I denna upplysande föreläsning om kvinnans väg framåt mot självständighet, framförd med finess och den bitska humor som Sissela Kyle har som signum, tar hon oss igenom en lektion i kvinnohistoria.

Sisselas mamma Gunhild Kyle föddes 1921 och blev Nordens första professor i kvinnohistoria. Vad är det och hur har det sett ut över tid? Hur såg livet ut för hennes feministiska mamma, hur var hennes resa och hur ser det ut när hon blir gammal. Vad möter hon i vården och hur ser kvinnokampen ut idag?

Vi får ta del av anekdoter, kvinnliga förebilder och historier om vägen till medvetenhet. Vad kan vi lära oss av historien och varför ska vi dra öronen åt oss när det talas om kvinnans väsen och dess natur?

Efter Sisselas inspirerande föreläsning finns det möjlighet att stanna kvar en stund för frågor, reflekterande och diskuterande.

ca 90 min, ingen paus. 60 min föreläsning och därefter ca 30 min för publikfrågor som leds av en moderator.

OM SISSELA KYLE
Sissela Kyle är en av Sveriges roligaste komiker och mest folkkära skådespelare. Hon har framträtt i många rosade teateruppsättningar, Parlamentet på TV4, SVT:s Enkelstöten och den uppmärksammade Fröken Frimans krig, om kampen för kvinnors rösträtt. Sissela har tagit emot utmärkelser som exempelvis Kungens medalj,  Povel Ramels Karamellodiktstipendie, Stora Retorikpriset och vunnit det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken hela fem gånger. Sissela Kyle är också dotter till Nordens första professor i kvinnohistoria.

MÅNDAG 16 MAJ KL 19.00
Boka dina biljetter på 060-400 73 eller info@sorakersfolketshus.se
OBS! Vi har fortfarande fåtal platser kvar! Då bokas du vid bord, enklast genom att ringa oss, men kan också bokas via internet.
RING OSS GÄRNA OM NI ÄR ETT SÄLLSKAP SOM VILL SITTA TILLSAMMANS.

Pris: 200 kr

  • Regi:
  • Medverkande: