Maria Callas – Paris 1958

  • Speltid: 1 h 30 min

Välkommen till Bio Hjärtats visning av Maria Callas – Paris 1958!

Upplev den legendariska konserten med Maria Callas från Paris Opéra, som för första gången restaurerats för spektakulär visning på stor bioduk. Inspelningen från 1958 är ett unikt tidsdokument som vackert har omarbetats till färg inför Maria Callas 100-årsjubileum!


NÄR: Torsdag 12 Februari 2024, kl. 14 & 19
VAR: Söråkers Folkets Hus, Bio Hjärtat
PRIS: 200 kr
SPELTID: 90 min


En natt att minnas. Den 19 december 1958 intar Maria Callas för första gången den berömda scenen på praktfulla Paris Opéra för att framföra en legendarisk föreställning, under en enda kväll. Den uppmärksammade konserten var en stor social händelse och närvarande var både den franske presidenten Coty men även kända namn som Jean Cocteau, hertigen och hertiginnan av Windsor, Charlie Chaplin, Brigitte Bardot och många fler.

Callas uppträdde klädd i elegant haute couture och smycken värda en miljon dollar. Hon inledde med sin signaturroll, Normas ”Casta diva”, följt av den gripande ”Miserere”-scenen från Verdis Trubaduren, innan hon lättade upp stämningen med ”Una voce poco fa” från Barberaren i Sevilla. Höjdpunkten på kvällen kom i den andra halvan: en fullt iscensatt Tosca, Akt II, med den stora arian ”Vissi d’arte”.

Repertoaren i föreställningen visar Callas på topp, med både sång och skådespel, där de visuella elementen blir lika viktiga som de vokala dimensionerna. Nu är konserten tillgänglig för första gången i färg och 4K Ultra HD – noggrant restaurerad från en nyligen upptäckt ljudkälla och originalrullarna i 16 mm. Missa inte detta unika tillfälle att uppleva denna historiska föreställning på bio! Konserten är producerad av teamet bakom den prisbelönta filmen "Maria by Callas".

REGI: Tom Volf
PRODUKTION & RESTAURERING: Samuel Francois-Steininger
MEDVERKANDE: Maria Callas


KÖP & BOKA dina biljetter direkt här via hemsidan, alt. via telefon eller mail:
060-400 73 eller info@sorakersfolketshus.se

BETALNING vid bokning via tel. eller mail:
Swish: 123 034 67 75
BG: 332-6261 eller PG: 34 67 87-5
Ange föreställningens DATUM på inbetalningen.
OBS! Betala direkt i samband med bokning för att få den bekräftad.

Vi gör INGA återköp, men tillåter vidareförsäljning.


...


Välkommen till Söråkers Folkets Hus!
060-400 73, info@sorakersfolketshus.se
Folketshusvägen 10, 861 51 Söråker

  • Regi:
  • Medverkande: