OPERSSÄSONGEN 2023-2024

Får vi lov att presentera: Operasäsongen för hösten 2023 och våren 2024 live på bio från The Metropolitan i New York här på Bio Hjärtat, Söråkers Folkets Hus!

Dead Man Walking med operastjärnan Joyce DiDonato startar den kommande Met-säsongen på bio den 21 oktober 2023. Säsongen innehåller även publikfavoriterna Romeo och Julia och Madama Butterfly, samt en nyproduktion av Carmen. Live på bio-säsongen inkluderar totalt tre Met-premiärer: Dead Man Walking, X: The Life and Times of Malcolm X och Florencia en el Amazonas, Mets första opera på spanska på nästan ett sekel.

”vi balanserar mellan tidlösa klassiker och nya verk som främjar konstformen”

Peter Gelb, Mets generaldirektör

– Det som började som ett experiment för 17 år sedan har blivit en basupplevelse för operaälskare över hela världen. Vår kommande säsong 2023–2024 speglar hur opera förändras på Met, där vi balanserar mellan tidlösa klassiker och nya verk som främjar konstformen och attraherar en yngre och mer mångfaldig publik, säger Peter Gelb, Mets generaldirektör.

”…sänker trösklarna för opera och tar konstformen närmare publiken”

Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker

– Folkets Hus och Parkers verksamhet Live på bio är en demokratisatsning som skapar tillgång till den bästa scenkonsten för alla i Sverige, oavsett var de bor. Att vi tillsammans med Met i New York sänker trösklarna för opera och tar konstformen närmare publiken är något vi tycker är viktigt och känner stolthet över, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Efterlängtade Madame Butterfly i kommande Operasäsongen 23-24!

Live på bio-publiken kommer att få se den stora Met-debuten av Jonathan Tetelman som Ruggero i La Rondine, såväl som framträdanden av erfarna Met-stjärnor: sopranen Lise Davidsen som Leonora i en nyproduktion av Ödets makt; sopranen Angel Blue som Magda i La Rondine och Micaëla i Carmen, tillsammans med mezzosopranen Aigul Akhmetshina i titelrollen och tenoren Piotr Beczała som Don José. Sopranen Nadine Sierra och tenoren Benjamin Bernheim sjunger Romeo och Julia.

Här nedan är listan på den kommande säsongens operor!

2023–2024 LIVE PÅ BIO HJÄRTAT FRÅN MET:

  • Lör 21 oktober 2023 – DEAD MAN WALKING
  • Lör 18 november 2023 – X: THE LIFE AND TIMES OF MALCOLM X
  • Tis 12 december 2023 – FLORENCIA EN EL AMAZONAS
  • Lör 13 januari 2024 – NABUCCO
  • Lör 3 Februari + Tis 6 Februari 2024 – CARMEN
  • Lör 9 mars 2024 – ÖDETS MAKT
  • Lör 23 mars + Tis 26 Mars 2024 – ROMEO OCH JULIA
  • Lör 20 april 2024 – LA RONDINE
  • Lör 11 maj + Tis 14 Maj 2024 – MADAMA BUTTERFLY

BILJETTSLÄPP: 30 Augusti 2023

Har du funderingar kring den kommande operasäsongen tveka inte att kontakta oss på: 060-400 73 eller maila till info@sorakersfolketshus.se.